Zdravstvena trenerka za hormonsko ravnovesje
Zdravstvena trenerka za hormonsko ravnovesje
m
Kako do zdrave ščitnice?

Katero dopolnilo? Katera hrana? Na žalost ni tako enostavno.


Če si si pogledala mojo knjižico vzrokov, ki pripeljejo tvojo ščitnico do bolezni, potem lahko vidiš, da je področij, na katere je potrebno vplivati več:

 

  1. Povezava hipofize – adrenalnih žlez – ščitnice. Tukaj moraš osvojiti dnevni bioritem svojih hormonov in se naučiti vpliva na to. Za to ni zdravil, dopolnil. Hrana pa lahko pomaga. Včasih je dovolj že samo sprememba razporeda obrokov za rezultat: kot je več energije, boljši spanec.
  2. Vpliv estrogena na ščitnico, raka ščitnice, nastanek vozličev, povezava z miomi, cistami in endometriozo na rodilih. Tukaj se naučimo presnove maščob, estrogenov. Posledično se uredijo ciklusi, razpoloženje, plodnost.
  3. Avtoimunski spektrum, je najpogostejši vzrok Hashimota in Bazedovke. Kako nastane in kako lahko sama vplivaš na ta vzrok. Najpomembnejši del, na katerega lahko močno vplivaš sama. Zdravilo, ki ga jemlješ kot je Eutirox ne deluje na Hashimoto, Zdravilo kot je Athyrazol pa ti tvoj imunski sistem potiska in si zato lahko dovzetna za druge okužbe. Kako razbremeniš svoj imunski sistem in postaviš svojo avtoimunsko ščitnico v remisijo.
  4. Pomanjkanje hranil bodisi zaradi premajhnega vnosa ali bolj pogosto zaradi motene absorpcije, kar je ključno za zdravo ščitnico. Dodajanje vitaminov in mineralov je ok., a kaj ko je absorpcija lahko problem. Kako se lotiš tega dela.
  5. Pretvorba shranjevalnega hormona T4 vključno z nadomestnim hormonom v obliki Levotiroksina ( zdravilo Eutirox in podobni) v aktivni T3 hormon, ki resnično daje energijo in uredi presnovo. To je pomembno, da tvoje zdravilo sploh deluje oziroma, če je tvoja ščitnica že odstranjena ali jo je samo del, kako ji lahko pomagaš. Tudi ostale zgoraj opisane točke so ključne v kolikor imaš samo delček ščitnice ali si brez. Odstranitev ščitnice pomeni, samo odstranitev parkirišča problema, telo lahko najde novo parkirišče ( možgane, druge organe) za odlaganje težav. Pri individualnem delu na ščitnici, ko se lotevamo ščitnice celostno, vedno najdemo problem drugje, ni problem sama ščitnica, so drugi dejavniki, ki jo obremenijo, da zboli.
  6. Katere teste opraviti za testiranje delovanja ščitnico? 
  7. Kako lahko sama spremljaš ščitnico in za to ne potrebuješ zdravnika. Kar je še posebej pomembno, ker so kontrole tudi samo na dve leti, ti pa bi rada videla rezultate tvojega dela na ščitnici prej.
 

Vse te korake spoznaš v hitrem tečaju ABC VELIKI SEMINAR , ki je tvoj zemljevid in GPS, ki te seznani z vsemi točkami, na katere moraš biti pozorna in jih lahko že takoj uporabiš v svojem življenjskem slogu.

Prihrani ti denar za dopolnila, čas raziskovanja na netu, ti poda zbrane informacije na enem mestu, ki jih potrebuješ za svojo ščitnico. Razjasni, kaj se s teboj dogaja in v kateri smeri moraš delovati.

Pa še odgovore na tvoja vprašanja lahko dobiš, kar ti splet ne nudi.

Veselim se sodelovanja in veselim se, da ti lahko pomagam, da se lotiš svoje ščitnice na moj celosten način in jo tako razbremeniš vnetij, napadov in ustaviš napredovanje avtoimunske bolezni.

Končno pridobiš več energije, koncentracije, las in izgubiš kilograme.

Ščitnica ni glavni vzrok, je pokazatelj neravnovesja v tvojem telesu. Moj program pa te pouči, kako si to ravnovesje ponovno povrneš nazaj…..

Avtorica članka: Simone Godina Hormone Coach CHHC 

Certificirana zdravstvena trenerka za naravno hormonsko ravnovesje, naravno uravnavanje avtoimuske ščitnice in uravnavanje ciklusa

Kreatorka ABC sistema naravnega uravnavanja hormonov in ščitnice 

Deli z drugimi:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Brezplačen e-priročnik: 10 zajtrkov za hormone in ščitnico in 30 idej za enostavne obroke