Zdravstvena trenerka za hormonsko ravnovesje
Zdravstvena trenerka za hormonsko ravnovesje

INTOLERANCA NA HRANO, ZGAGA, PREPUSTNO ČREVESJE, TEŽAVE S KOŽO…

SPOZNAJ MOJE REŠITVE…

VSE BOLEZNI SE PRIČNEJO V ČREVESJU

PREPUSTNOST ČREVESJA:

Težko prebavljivi proteini prolamini kot je gluten , kazein in še nekateri, ki se jih učimo izločiti v mojih spletnih delavnicah, lahko povzročijo nastanek zonulina, ki regulira stike med celicami stene črevesja in tako povzroči prepustno črevesje: kar pomeni, da cela neprebavljena hrana prehaja v velikih kosih v kri, kjer jo telo prepozna kot tujek, ter tako aktivira imunski sistem.

 

Poslušajte razlago prepustnega črevesja v oddaji Klepet ob kavi

Slika prepustnega črevesja:
Kaže razmaknjene tesne stike ( tight junctions), skozi katere prehajajo tako alergeni, kot bakterije in virusi, ki povzročijo nastanek notranjih vnetij
( Inflammatory cytokines)

ZGAGA IN GERB:

Vračanje želodčne vsebine v požiralnik, občutimo kot pekočo bolečino v žlički ali zgago.

 

Želodec izloča želodčno kislino, ki sodeluje pri prebavi in absorpciji hrane. Zaradi različnih vzrokov je lahko motena tvorba in količina izločene kisline.

 

Pravo povečanje kisline občutimo kot pekoče bolečine v predelu želodca.

 

Najpogostejši simptomi zgage so žgoč občutek za prsnico, ki se širi proti grlu, ter kisel ali grenek okus v zadnjem delu žrela. Refluks se pojavi kot posledica ohlapnosti mišice, ki povezuje požiralnik in želodec. To ni vedno povezano s preveč kisline ampak so vzroki drugje.

KAKO PREVERIMO ALI IMAMO PREVEČ ALI PREMALO ŽELODČNE KISLINE

Anemije, pomankanje železa, pomanjkanje absorpcije hranil niso vedno povezane samo s pomanjkanjem vitaminov in mineralov v hrani, ampak je lahko motena absorpcija v našem prebavnem sistemu.

Anemije, pomankanje železa, pomanjkanje absorpcije hranil niso vedno povezane samo s pomanjkanjem vitaminov in mineralov v hrani, ampak je lahko motena absorpcija v našem prebavnem sistemu.

ONLINE DELAVNICA DRESURA ČREVESJA IN IMUNSKE TOLERANCE ( na voljo posamezno, samo v sklopu ABC PROGRAMA AVTOIMUNSKA ŠČITNICA ) , kjer se naučite sistematično poskrbeti za svoje črevesje in težave povezane s tem, ter imate mojo podporo tekom trajanja delavnice, kjer pogledam tudi vaše krvne teste, teste intolerance na hrano in vodim vaše stanje, ter prilagajam prehrano na vaš specifičen primer.

Predstavitveni video VIP DAN DRESURE ČREVESJA 

 

Brezplačen e-priročnik: 10 zajtrkov za hormone in ščitnico in 30 idej za enostavne obroke